Ung Teaterfestival Vadstena 2018

Välkommen till en fullmatad teaterfestival i Vadstena, med föreställningar från hela landet. Anmäl dig till hela festivalen eller kom på de föreställningar som lockar dig. Anmälan till hela festivalen kan göras på ungteaterscen.se och biljetter till enstaka föreställningar kan bokas på  070-2169070. (50:- för vuxna, gratis för grundskoleelever i Vadstena kommun)

Plats: Församlingshemmet, Vadstena
Plats: Gamla Teatern
Plats: Vadstena Nya Teater
Plats: Ugglan, Stora Torget


Ung Teaterfestival 2018 - Gilla mig

Gilla mig

En föreställning som kastar publiken mellan allvar, komik och stor igenkänningsfaktor! För många unga är internet en del av vardagen. På nätet finns det många olika möjligheter att kommunicera, söka information, debattera och ge uttryck för känslor och åsikter. Det är väl helt fantastiskt och helt underbart! Allt vi kan hitta, lära oss, köpa, inspireras av och ha kul med. Varje dag delas det fina bilder och smarta meningar på olika sociala medier som Twitter Facebook och Instagram. Bilder på gulliga katter, häftiga resmål, nyheter om viktiga saker, snaskiga rykten om kändisar... och grannen, klasskompisen, rasistiska, sexistiska och elaka kommentarer... HAT!

Datum och tid: Fredag 27/4 Kl. 18.30,
Lördag 28/4 Kl. 10.40
Plats: Församlingshemmet
Förening: Teater Arken, Helsingborg


Ung Teaterfestival Vadstena 2018: Drama i salongen

Drama i salongen

Det är en vanlig dag, på en vanlig biograf. Fem vanliga personer, som bara vill andas, äta popcorn och fly vardagen, tvingas inse att deras öden förändras i ett nafs. Tillsammans måste de lösa en komplicerad situation. Kommer de att lyckas? Och vem är det som inte har stängt av sin mobiltelefon? Kom och ta del av en annorlunda komedi där perspektivet mellan scen och salong förbyts.

Datum och tid: Lördag 28/4 Kl. 14.00
Plats: Vadstena Nya Teater
Förening: Teatergruppen Skaka, Nyköping


Missförstå mig rätt

"Missförstå mig rätt" är en pjäs från Teatergruppen Skaka i Nyköping som kommer att ingå i festivalens workshopsprogram.

Förening: Teatergruppen Skaka, Nyköping


Ung Teaterfestival Vadstena 2018: 364 dagar utan dig

364 dagar utan dig
av Nellie Palmborg & Liv Haglind

Mio skriver dagbok om året efter Max självmord. Om att våga vara sig själv och att inte räcka till. Publiken får följa 12 högstadieungdomar som försöker att finna sig själva, tampas med psykiska problem, droger, relationer och en oönskad graviditet. Föreställningen blandar drama och komedi och är skriven av två av tjejerna i gruppen.

Datum och tid: Lördag 28/4 Kl. 16.30
tillsammans med "Och så levde de lyckliga"
Plats: Gamla Teatern
Förening: Teater Entré, Göteborg


Ung Teaterfestival Vadstena 2018: Och så levde de lyckliga

Och så levde de lyckliga

Askungen har släppt en självhjälpsbok om att vinna lycka genom vara god mot dem som gör en ont. Snövit har gjort sig till ägare för de sju dvärgarnas gruva, ökat arbetstakten och tagit ut miljardvinster. Ariel har precis blivit människa genom avancerad plastikkirurgi. Hennes bröllop står för dörren. Där Disneys värld möter vår verklighet, lever de klassiska sagornas prinsessor om inte lyckligt så åtminstone lyxigt i alla i sina dagar. Men så inträffar en fruktansvärd olycka som ställer allt på ända…

Datum och tid: Lördag 28/4 Kl. 16.30
tillsammans med "364 dagar utan dig"
Plats: Gamla Teatern
Förening: Teater Entré, Göteborg


Vadstena Unga Teater - Tre systrar, 2018

Tre systrar av Anton Tjechov

Fyra ungdomar blir plötsligt föräldralösa och tvingas flytta från storstaden, till landet. De längtar tillbaka, längtar till livet som vuxna. Tjechovs klassiker har med några enkla förändringar blivit ett drama om viljan till förändring, till att bryta sig loss, om att befinna sig i gränslandet mellan att vara barn och ungdom.

Datum och tid: Söndag 29/4 Kl. 9.30, Kl. 19.00
Plats: Ugglan, Stora Torget
Förening: Vadstena Unga Teater, Vadstena


Ung Teaterfestival 2018 - Peace, love and understanding

Peace Love and understanding

Tre barn föds vid samma tidpunkt på Västerås BB, IQ, Love och Rambo. På en återträff tjugo år senare ser de tillbaka på sina liv. Hur blev det, vad hände och hur var det att växa upp och bo i Västerås. Maria Bergman från Hagateatern i Köping har skrivit pjäsen.

Datum och tid: Lördag 28/4 Kl. 12.00
Plats: Gamla Teatern
Förening: Studio Westmannia, Västerås


Sjutton, inte sjuttio

En humoristisk föreställning om ungdomar och föräldrar. Moderna konflikter tar plats på en urgammal scen. Eller urgamla konflikter, mellan unga och vuxna, ges här en ny form och nya röster genom de två skådespelarna från Hedemora. Festivalens mest koncentrerade föreställning inleder vår festival!

Datum och tid: Lördag 28/4 Kl. 9.30
Plats: Gamla Teatern
Grupp: Källarteatern
Förening: Humus, Hedemora