Ung Teaterfestival 2023, Vadstena

Nu är det dags att äntligen se varandras föreställningar, träffas och delta i workshops och roliga fester. Välkomna till Vadstena från torsdag kväll till och med söndag frukost. Arrangörer är Vadstena Unga Teater och Ung Teaterscen.

Under Kristi himmelfärdshelgen 2023 ger vi våra medlemsföreningar chansen att framföra sina aktuella föreställningar under fredagen och lördagen, främst på Vadstena Gamla Teater. Det blir också workshops och roliga fester.

Festivalens tema är: "Vad gör vi just nu?" vilket syftar på att man gärna får komma med den föreställning man nyss spelat eller ska spela. Även work-in-progress kan vara intressanta att se. Någon begränsning på längd är inte uppsatt, men det är uppskattat om de inte överstiger en timme. Om ett urval måste göras prioriteras föreställningar med många medverkande.

Datum och tid: Torsdag 18 maj t.o.m. söndag 21 maj
Pris:
Plats: Gamla Teatern och andra.
Arrangör: Ung teaterscen i samarbete med Vadstena Unga Teater


Preliminärt schema
Torsdag 18/5
Kl. 18.30 Invigning med komedierna "Den farliga vänskapen" av pierre de Marivaux och ”Erasmus Montanus” av Ludvig Holberg med Vadstena Unga teater.
Fredag 19/5
Kl. 10.00 Anton Tjechovs "Måsen" med Vadstena unga teater.
Kl. 17.15 "Sommarlyckans barnkollo" av Maria Berggren och Johanna Johansson, och "Candytown" av Oscar Olssom med Hagateatern från Köping.
Lördag 20/5
Kl. 10.00 "Struntprat och syskontjat" av och med Alela ensemble, Malmö, "Tiggarens opera" av John Gay, med Vadstena unga teater, och "Prins Lini" av Jörgen Skörsemo med teater Humus Hedemora.
Kl. 19.00 "Insidan ut" av Tilda Tjulander och "En improviserad kärlekshistoria" av och med Teater Kust Kalmar.
Söndag kl. 21/5
Kl. 10.00 ”Plast” av Grete Havnesköld och Johanna Thor, med Gnesta kulturskola.
Under festivalen bjuds också på workshops i dans, akrobatik, skådespeleri, improvisation, regi, produktion, musikal och sång.
Därtill fester och andra uppträdanden!