Badplatser

Tycklingebadet

Tycklingebadet Tycklingebadet

Ligger vid en av Vadstenas mest omtyckta promenadslingor (Tycklingerundan). Längst ute vid udden ligger Tycklingebadet. Badplatsen har också hundbad som är utmärkt med skyltar.

Att gå eller cykla till badet rekommenderas och från den 15 juni till den 15 september är området bilfritt. Endast boende och fordon med tillstånd får använda samfällighetsvägen.


Vätterviksbadet
Vätterviksbadet
Ligger strax norr om Vadstena, efter gamla riksväg 50, numera länsväg. Viken är långgrund med sandbotten och stranden är barnvänlig. Vid badet finns också Vätterviksbadets camping belägen vilket betyder att det finns tillgång till allt vad en fyrstjärnig camping har att erbjuda.


Järnevid friluftsbad
Ligger mellan Örberga och Nässja, Väster om Vadstena. Småvägar till badet.
Bårstad friluftsbad

Badbrygga vid Bårstabadet Badbrygga vid Bårstabadet

Är beläget norrost om Borghamn. Tillfarten avgår från Bårstadsvägen nära Krongården. Badplatsen ligger på östra sidan.

Faciliteter:
Parkering
Toa
Badbrygga
Badhytter
Gunga

Bårstabadets nya badhytter. Foto: Bernd Beckmann Bårstabadets nya badhytter

Bårstabadets nya badhytter. Foto: Bernd Beckmann Bårstabadets nya badhytter - Inredning

Hundbad

Skyltning hundbad. Foto: Bernd Beckmann Skyltning hundbad

Hundbad finns på speciellt markerade ställen invid Bårstad-, Tycklinge- och Vätterviksbadet.

Tänk på att hundar inte får vistas inne på de officiella badplatserna under perioden 1 juni – 15 september. På de markerade områdena får de bada året runt och det gäller även vid naturbaden.


Bårstad hundbad
Bårstad hundbad. Foto: Heike Berg
Är beläget norrost om Borghamn. Tillfarten avgår från Bårstadsvägen nära Krongården. Hundbadplatsen ligger på västra sidan och är utmärkt med skylt.

Faciliteter:
Parkering
Toa

Tycklinge hundbad

Tycklinge hundbad Tycklinge hundbad

Ligger vid en av Vadstenas mest omtyckta promenadslingor (Tycklingerundan). Längst ute vid udden ligger Tycklingebadet. Badplatsen har också hundbad som är utmärkt med skylt.

Att gå eller cykla till badet rekommenderas och från den 15 juni till den 15 september är området bilfritt. Endast boende och fordon med tillstånd får använda samfällighetsvägen.
Vättervik hundbad
Hundbad finns på speciellt markerade ställe vid Vätterviksbadet.Naturbadplatser

Bad vid Strandpromenaden i Vadstena Bad vid Strandpromenaden i Vadstena

På flera ställen i kommunen finns det naturbad. Till skillnad mot de officiella badplatserna finns det ingen tillgång till toaletter och kommunen genomför inte heller någon provtagning av vattenkvalitén. Viktigt att tänka på är att Strandpromenaden i tätorten räknas som naturbad.

Naturbad vid Hovanäsudden Naturbad vid Hovanäsudden.Borghamn

En populär naturbadstrand med sandstrand finns vid Hovanäset i Borghamn.Tillgänglighetsanpassat badställe

I Vadstena tätort finns ett tillgänglighetsanpassat badställe. Du hittar det längst ner på Lastköpingsgatan vid folkhögskolan. En ramp finns för att kunna ta sig försiktigt ner i vattnet om du har svårt att gå eller behöver sitta i rullstol. Tänk på att det är ett naturbad med delvis småsten på botten. Använd gärna badskor så blir badet ännu mer njutbart.