Omberg ligger i Östergötland vid Vätterns strand och är landets artrikaste skogslandskap med många sällsynta naturmiljöer. Den vackra bokskogen i sluttningen ner mot Vättern, jätteekarna i beteslandskapet och de färgsprakande slåtterängarna är några av dem.

En milslång rasbrant med naturskogar sätter också stor prägel på landskapet. Du kan njuta av den fantastiska utsikten från Hjässan - Ombergs högsta punkt - och vandra bland jätteekar och månghundraåriga granar eller låta dig fängslas av de vackra orkidéerna som finns i Ombergs många kalkkärr.

Fågelsjön Tåkern, strax öster om det berömda berget Omberg och den stora sjön Vättern, är en av Nordeuropas mest betydelsefulla häcknings- och rastplatser för många fågelarter. Här har ca 270 fågelarter setts och ca 120 arter häckar här. Sjön och dess närmaste omgivningar är avsatt som naturreservat (54 km²).


Tåkern inbjuder till besök både under häcknings- och flyttningstid. De bästa tiderna att besöka sjön är maj/juni samt september/oktober. Det finns fyra besöksområden vid sjön – Glänås, Väversunda, Svälinge och Hov - med fågeltorn och gömslen, parkeringsplats, rastbord och sopmaja. Vid Glänås bjuder Naturum Tåkern till besök med med bland annat en utställning om Tåkerns natur, guidningar och andra aktiviteter. Spångade vandringsleder finns vid Glänås och Svälinge.

I detta fantastika landskapet hitta Du olika boende, nära till sevärdheter och naturen, god mat.

Vissa boende kan även paketeras med guidade turer, naturupplevelser och andra aktiviteter.


Lilla Herrgården (Hässleby Gård)


Hässleby gård är ett litet trevligt Bed & Breakfast i den vackra gamla kyrkbyn Rogslösa, mellan Omberg och Vadstena nära Vättern. Vandringslederna på Omberg ligger bara ett par kilometer bort. Herrgården är 275 kvm stor och innehåller 4 dubbelrum, salong, vardagsrum med TV, kök, matsal, bastu och en stor härlig trädgård!

Frukost, sänglinne och handdukar ingår i rumspriset. Frukost finns att tillgå i köket, ni förser er själva!

Vill ni inte laga mat själva så rekommenderar vi middag på Gyllenhammars värdshus i Borghamn, Ombergs Turisthotell eller StocklyckeOmberg!

Observera att det kan bo fler gäster i huset om ni inte har hyrt hela huset eller inget annat är överenskommet.


Öppettider

T.o.m. 9 augusti 2019
(sista incheckning 2019-08-08).

Kontaktinformation

Svecia Travels AB
Platensgatan 3, 591 35 Motala
 0141-20 99 00
 ⋅ www.sveciatravels.se

Prisinformation

Från 650 kr vuxen/natt

Hitta hit


Visa större karta

Adress: Rogslösa Hässleby Gård 403